preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Događanja i natjecanja

Ispraćaj osmaša Vijest ima dokument u privitku

U Pučkome otvorenom učilištu Samobor 5. srpnja 2022. ispratili smo još jednu generaciju osmaša. Uz učenike i njihove razrednike svečanosti su nazočili i ravnateljica, stručni suradnici, predmetni učitelji, ali i učiteljice razredne nastave koje su prije osam godina započele s učenicima prve korake u njihovu obrazovanju – Darinka Celizić, Ivanka Horvat, Marija Mapilele, Gabrijela Žokalj, Dijana Škvorc-Šagud i Silvija Ivanščak. Veseli i što je svečanosti nazočio velik broj roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 6. 7. 2022. 09:50

Odjeci esencije Vlatke Bošnjak

Vlatka Bošnjak, djelatnica OŠ Bogumila Tonija, održala je promociju svoje prve zbirke pjesama  Odjeci esencije u Gradskoj knjižnici Samobor, 28. lipnja. 
Knjigu je izdao Ogranak Matice hrvatske u Samoboru. Zbirku je predstavio urednik Zoran Perović, pjesme je uz autoricu čitao Miroslav Fresl. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Lovro i Marin Rimac. Knjigu je ilustrirala autoričina kćer Ivona Bošnjak.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 30. 6. 2022. 14:28

 Dan škole u produženom boravku

  Nakon svih događanja u školi za veeeliku obljetnicu - 50. rođendan  naše škole, u školi su ostali samo boravkaši i njihove učiteljice. Da im sve prođe u veselju, pobrinule su se tete kuharice sa super ručkom i još boljom užinom.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 23. 6. 2022. 13:45

Proslavili smo 50. rođendan naše škole

Škola uči ono što niste ni znali da niste znali”, jednom je prilikom rekao američki povjesničar, profesor i pisac Daniel J. Boorstin.
Naša škola jučer je svečano  obilježila pola stoljeća svog postojanja. Proslavili smo 50. rođendan našeg Bogumilca, škole koja je iznjedrila tisuće učenika, obrazovala i odgojila na tisuće predivnih i uspješnih pojedinaca, među kojima brojne vrhunske stručnjake, znalce te, prije svega, dobre ljude.

„Možda niste ni znali da ne znate” kako je naš Bogumilac svake godine za pokojeg učenika brojčano bogatiji, a svoj veličanstveni 50. proslavio je s čak 1172 učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 6. 2022. 15:10

Najbolje nagradio i Grad Samobor

Nakon laskavoga Oskara znanja, danas je najbolje i najuspješnije učenike naših škola nagradio i Grad Samobor. Primanje kod gradonačelnice upriličeno je u Bunkeru.
Punoga smo srca i ponosni i ove godine na brojne uspjehe naših učenika i mentora te im svima još jednom čestitamo i zahvaljujemo što našu školu i naš grad čine prepoznatljivima diljem naše domovine!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 14. 6. 2022. 14:54

Oskar znanja 2022.

Najznačajnija nagrada u obrazovanju koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje učenicima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo mjesto i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, „ Oskar znanja“, 13. lipnja 2022. godine u zagrebačkoj XV. gimnaziji dodijeljena je i učenicima OŠ Bogumila Tonija koji su na državnom Natjecanju iz astronomije osvojili prvo mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 13. 6. 2022. 22:37

Priča o crvenoj jabuci

Učenici 2.g razreda sudjelovali su na radionici Priča o crvenoj jabuci u sklopu Festivala ljubavne poezije Vrazova Ljubica, koji se po 33. put održava u našem gradu. Učenici su imali priliku više saznati o nesuđenoj ljubavi poznatog hrvatskog pjesnika-ilirca Stanka Vraza i  Julijane Cantilly. Saznali smo kako je Julijana dobila nadimak Ljubica i što su Đulabije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 8. 6. 2022. 19:00

Donacija Grada Samobora Vijest ima dokument u privitku

Zahvaljujemo gradu Samoboru na donaciji za školsku knjižnicu u vrijednosti od 37 tisuća kuna za nabavu školske lektire. Kupili smo trideset i osam poznatih lektirnih naslova (508 knjiga).

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 8. 6. 2022. 08:34

Otvorene granice između osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja eTwinning projektom „Svijet pod mikroskopom“

Tijekom međunarodnog eTwinning projekta „Svijet pod mikroskopom“ ostvarenog u šk. god. 2021./22. ostvarena je suradnja između učenika različitih osnovnih i srednjih škola, Udruge studenata Biologije (Bius), Hrvatskog mikroskopijskog društva (dr.sc. Vida Strasser) kao i Odjela botanike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (dr.sc. Dario Hruševar, prof.dr.sc. Božena Mitić).

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 5. 6. 2022. 13:07

Nagrade onima koji su prikupili najviše starih baterija

U šk.godini 2021./2022. naša je škola sudjelovala u projektu skupljanja starih baterija.

Najuspješniji su u tome bili:

  1. 1.d razred
  2. 5.b razred
  3. 6.c razred

Spomenute razrede za trud očekuju nagrade. Čestitamo svima! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 2. 6. 2022. 15:49

Lutkarska predstava i književni susret

LUTKARSKA PREDSTAVA I KNJIŽEVNI SUSRET U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI S JADRANKOM ČUNČIĆ-BANDOV – 1.6.2022.

Dana 1.6.2022.  u školskoj  je knjižnici održana lutkarska predstava Jadranke Čunčić-Bamdov na kojoj su prisustvovali učenici 1.A, 1.B i 1.G razreda.

Sandra Rimac, knjižničarka

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 2. 6. 2022. 15:48

Osmaši uživali na maturalcu

Učenici osmih razreda s veseljem su dočekali 24. svibnja zbog početka svojeg važnog višednevnog putovanja, maturalca, koji su proveli na samom jugu naše domovine. Uz njih su na putovanje krenuli i učitelji: Lucija Šer Krajačić, Sandra Sinković, Petra Barišić, Zoran Rajčević, Ivana Matić, Snježana Horvatić, Tihana Šurbek, Marija Prkić, Tomislav Majsec, Ružica Barbarić Librić, Anamarija Škoc Horvat i Marija Kelava te asistentice Ivana Mrkus i Lorena Cavor Kunštek.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 31. 5. 2022. 12:21

BIOBLITZ međunarodni projekt

Učenici osmog D razreda naše škole 21.5.2022. sudjelovali su u međunarodnom projektu BioBlitz, u kojem su pratili i kartirali invazivne biljne vrste na području grada Samobora pod vodstvom profesorice biologije Diane Vlahović i prof.dr.sc s PMF-A Božene Mitić.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 29. 5. 2022. 16:31

DOJDI OSMAŠ

Četrdesetak učenika naše škole sudjelovalo je u petak, 20. svibnja 2022., na manifestaciji Dojdi osmaš koju je zajedno s trima samoborskim srednjim školama organiziralo Udruženje obrtnika Samobor. Učenicima su predstavljeni programi samoborskih srednjih škola, upoznati su s mogućnostima upisa, uvjetima rada te izborom zanimanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 23. 5. 2022. 09:04

Humanitarna akcija Caritasa

Hvala svima koji su doprinijeli akciji svojim nesebičnim darivanjem. heart
 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 21. 5. 2022. 16:12

Održano Vijeće učenika

Učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su 13. 5. 2022. na skupu i  radionici „Zabavni sadržaji u funkciji programa za mlade u CZM Bunker“ u organizaciji Dječjeg foruma, pa je učenik sedmog razreda, Toni Guliš, upoznao ostale članove Vijeća učenika s aktivnostima i sadržajem tog susreta.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 19. 5. 2022. 10:09

Prikupljanje namirnica

Dragi roditelji i učenici,

nakon dvije godine pauze zbog korone, u školi smo ponovno odlučili pokrenuti humanitarne aktivnosti. Kao što znate, naša škola više godina surađuje s Caritasom Župe svete Anastazije. Od utorka do petka prikupljamo namirnice koje ćemo donirati župnom Caritasu, a koji će ih zatim raspodijeliti najpotrebnijima u našem gradu.


 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 16. 5. 2022. 09:44

Sastavak u časopisu "Mak"

U časopisu „Mak“ objavljen je sastavak našeg učenika Marina Hanžeka iz 6.f razreda.
Sastavak nosi naslov „S Isusom na križnome putu“. Učenici su imali zadatak uživjeti se u ulogu i opisati događaj kao da su osobno prisutni u Isusovoj muci. Pročitajte i procijenite sami je li Marin uspio. smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 11. 5. 2022. 10:40

Videopoziv s Elishom

U petak su naše učenice iz karitativne skupine videopozivom imale priliku stupiti u kontakt s našim kumčetom iz Tanzanije. Kako što je već poznato, karitativna skupina u suradnji s udrugom „Kolajna ljubavi“ sudjeluje u projektu „Kumstvo“. Projekt "Kumstvo" povezuje kumove iz Hrvatske s djecom iz Tanzanije koja žive u iznimno lošim uvjetima, potječu iz mnogobrojnih i siromašnih obitelji ili su siročad. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 9. 5. 2022. 12:17

OBAVIJEST RODITELJIMA

Poštovani roditelji,
pozivamo Vas na webinar Važnost medijske i emocionalne pismenosti koji će održati doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša i Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik 5. svibnja 2022. godine u 18.00 sati. 
 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 5. 5. 2022. 13:38

SAT POVIJESTI NA TROKUTU – „DA SE NE ZABORAVI”

Učenici osmih razreda naše škole, zajedno s osmašima ostalih samoborskih osnovnih škola i srednjoškolcima iz ETUŠ-a, sudjelovali su 29. travnja 2022. na satu povijesti na Trokutu pokraj Novske, mjestu pogibije pripadnika 151. samoborske brigade. Svake se godine sat povijesti održava krajem listopada, na godišnjicu pogibije petorice naših branitelja, ali tada nismo sudjelovali zbog korone.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 1. 5. 2022. 19:46

Online psihološko savjetovalište

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje „Nada – Vrbovec“, osim redovitih aktivnosti terapijskog i rekreacijskog jahanja, od početka ove godine pruža i uslugu online psihološkog savjetovališta za djecu i mlade, sufinanciranu od strane Ministarstva zdravstva, u sklopu projekta „Psihoteretana – unaprjeđenje mentalnog zdravlja kroz sportske aktivnosti“.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 1. 5. 2022. 18:59

Šestaši u Varaždinu

Učenici šestih razreda posjetili su 26. travnja 2022. barokni grad Varaždin. Uz razrednike Vlatku Bišćan, Ružu Barbarić Librić, Dianu Vlahović, Igora Kosa, Marijana Planinčića, Katarinu Škoc Zvonar i Anamariju Škoc Horvat u pratnji učenika bili su i ravnateljica Milena Kolarec te učitelji Karmen Tonšetić, Tihana Gabrić Marković, Snježana Horvatić, Perina Bebić, Maja Begović i Gordana Sever te asistentice Gordana Mihaljević i Lucija Frleta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 28. 4. 2022. 11:11

Projekt “Škola dobrih djela”

Učenici 1.a i 1.b sudjelovali su u projektu škole svojom aktivnošću “Sa svojih 5 i 5 darujmo za ljepši svijet”.  Učenici su izradili unikatne rukotvorine na temu proljeća i Uskrsa koje su prodavali dva dana u školskom dvorištu. U donaciji su sudjelovali roditelji učenika, prolaznici i djelatnici škole. Skupljeni novac doniran je Udruzi Nova budućnost u Samoboru uz poklončiće koji će razveseliti najmlađe.
Akcija je protekla uz druženje, rad i zabavu, a prvaši su naučili kako vrijednim rukama i velikim srcem mogu činiti dobra djela i uljepšati svijet!

voditelji projekta:
učitelji:  Emica Jurišić, Sanja Dumić i Matija Puškar

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 13. 4. 2022. 21:07

Uskrsna radionica

Likovnom radionicom s motivima Uskrsa učenici su s profesoricom Ružom B. Librić ukrasili školsko dvorište. Lijepo vrijeme i vesele pisanice na školskim stablima pozivali su učenike da uživaju u njihovoj raskoši.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 13. 4. 2022. 16:32

OSMAŠI U GRADU HEROJU VUKOVARU

Učenici osmih razreda naše škole u rano jutro 11. travnja krenuli su prema Vukovaru. Uz razrednike Luciju Šer Krajačić, Sandru Sinković, Petru Barišić, Zorana Rajčevića, Ivanu Matić i Snježanu Horvatić u pratnji učenika bili su i učitelji Tihana Šurbek, Marija Kelava, Tomislav Majsec, Vlatka Bišćan, Perina Bebić i Tomislav Faist te asistentice Ivana Mrkus i Lorena Cavor Kunštek.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 13. 4. 2022. 14:41

Iz izvrsne učionice Marije Mapilele

Naša učiteljica Marija Mapilele već godinama piše kolumnu Iz izvrsne učionice. Iako smo već prenosili njezine priče, svaka nas nova zanimljiva zgoda i mudrosti koje iz toga naučimo razveseli, a često i nasmije.
Nismo odoljeli njezinoj duhovitosti ni ovoga puta pa vam prenosimo novu priču iz izvrsne učionice učiteljice Marije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 7. 4. 2022. 18:20

Predstavljen novi Zbornik radova u izdanju MH Vijest ima dokument u privitku

U Gradskoj knjižnici Samobor predstavljen je novi Zbornik radova u izdanju Ogranka Matice u hrvatske u Samoboru. Zbornik izlazi već četrnaestu godinu, a donosi članke samoborskih autora o temama vezanim uz naš Samobor.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 30. 3. 2022. 19:30

Bogumilci Ukrajincima

Potaknuti potrebama Crvenoga križa za pomoć ljudima koji su morali napustiti Ukrajinu, svi su se učenici naše škole odazvali pozivu za prikupljanje pomoći i u svega nekoliko dana prikupili potrebne namirnice koje su danas dostavljene u Crveni križ.
Zahvaljujemo svima na pomoći!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 25. 3. 2022. 11:03

Bogumilci obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Bogumilci već tradicionalno obilježavaju ovaj dan i nošenjem rasparenih čarapa. Kako osobe s Down sindromom teže uparuju čarape, na taj način pokušavamo skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvažavanja različitosti te na mogućnosti osoba s Down sindromom. Važno je pružiti podršku osobama s Down sindromom kako bi se što bolje integrirale u društvo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 21. 3. 2022. 20:11

Bojom i kistom podrška Ukrajini

Učenici 4.b razreda naše škole priključili su se inicijativi i svojim likovnim radovima dali podršku učenicima i učiteljima iz Ukrajine. Na satu likovne kulture gradili su novu Ukrajinu – bojama i kistovima nastojeći novim ulicama dati nova, mirna i sretna imena, imena koja pozivaju na nenasilje i pomirenje.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 18. 3. 2022. 08:32

Predloženi za državnu smotru LiDraNa Vijest ima dokument u privitku

Danas je održana županijska smotra LiDraNa. Ovogodišnji domaćin bila je ivanićgradska Osnovna škola Đure Deželića, a smotra je održana online. Sudjelovalo je ukupno 25 škola iz Zagrebačke županije. Naši su „bogumilci” bili poprilično uspješni! Novinarski rad (intervju „Budi si prijatelj”, mentorica: prof. Petra Birman) učenice osmog razreda Juliane Levak predložen je za državnu smotru LiDraNa i „pobrao” je brojne pohvale stručne komisije.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 3. 2022. 20:41

Županijsko Natjecanje iz engleskog jezika

Učenici osmih razreda naše škole sudjelovali su na županijskom Natjecanju iz engleskog jezika koje se održalo 17.3.2022. u OŠ Ivan Benković u Dugom Selu. U ozračju sv. Patrika, žestokoj konkurenciji te uz podršku mentorice prof. Tihane Šurbek postigli su sljedeće rezultate: 15. mjesto Tena Raić iz 8.b, 16. mjesto Fran Požgaj iz 8.d i 36. mjesto Lucija Fresl iz 8.d.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 3. 2022. 20:30

Županijsko natjecanje iz informatike

Učenici naše škole bili su u pratnji svojih profesora-mentora Bernarda Vrbića i Karmen Tonšetić na županijskom Natjecanju iz informatike, održanom 11.3.2022. u OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini.

  :: opširnije :: 


objavio: Karmen Tonšetić  datum: 14. 3. 2022. 19:45

Veles i Samobor se vole

U našu školu stigli su nam prijatelji /kolege iz Sjeverne Makedonije, točnije prijateljske škole Vasil Glavinov iz Velesa. Naše druženje trajat će od 8. do 14. ožujka 2022. u sklopu realizacije mobilnosti odobrenog projekta iz programa Erasmus + KA1 broj 2021-1-MK01-KA122-SCH-000015895 pod nazivom: “Time 4 everyone” - "Vrijeme za sve" u razdoblju koje slijedi.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 11. 3. 2022. 17:30

Besplatni higijenski ulošci samoborskim učenicama

Besplatni higijenski ulošci za oko 800 učenica viših razreda u svih 5 samoborskih osnovnih škola osigurani su od strane Grada Samobora koji se time pridružio inicijativi koja se zalaže protiv menstrualnog siromaštva. 
Petra Škrobot tom je prigodom posjetila našu školu i dostavila higijenske uloške.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 11. 3. 2022. 08:58

Projekt RokOtok u Bunkeru

Za samoborske školarce je u Centru za mlade Bunker u srijedu, 9. ožujka, organizirano gostovanje poznatog hrvatskog novinara, kolumnista, blogera i putopisca Domagoja Jakopovića Ribafisha.
Na tome su događaju sudjelovali predstavnici Vijeća učenika naše škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 10. 3. 2022. 11:18

Video o samotestiranju

Slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 11. 2. 2022. 17:45

Obavijest o samotestiranju učenika Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,
u prilogu je dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja za roditelje/skrbnike o modelu ukidanja samoizolacije u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Čališ  datum: 11. 2. 2022. 12:07

Svakodnevni termini za PCR

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 24. 1. 2022. 17:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Upisi u 1. razred


Obilježimo


Raspored zvona
DOPODNE
0.  7.10 - 7.55
1.  8.00 - 8.45
2.  8.50 - 9.35 
3. 9.50 - 10.35
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

 

POPODNE
0.  13.10 - 13.55
1. 14.00 - 14.45
2. 14.50 - 15.35
3. 15.50 - 16.35
4. 16.40 - 17.25
5. 17.30 - 18.15
6. 18.20 - 19.05
7. 19.10 - 19.55

Razredi


Jelovnik


Školski autobus

Raspored vožnje školskog autobusa potražite ovdje.


Anketa
Čitaš li lektiru?


Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 1482340
Ovaj mjesec: 2123
Ovaj tjedan: 1186
Danas: 4Carnet
preskoči na navigaciju