preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Događanja i natjecanja

Realiziran eTwinning projekt Christmas Programming & Greeting

U našoj školi završen je eTwinning projekt pod nazivom Christmas Programming & Greeting. Projekt se realizirao u adventu i okupio je 25 partnera iz Hrvatske, Turske i Srbije. U projektu su sudjelovali učenici 1.- 4. razreda i 6.e i 6.f razreda u okviru nastave informatike.
Učenici su u okviru projekta sudjelovali i u globalnom događaju Hour of Code, naučili osnovne algoritamske strukture i širili poruke dobrih želja povodom nadolazećih blagdana – Božića i Nove godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 19. 1. 2021. 16:05

Provedena evakuacijska vježba

Kako je i najavljeno, jutros su u našim školama realizirane vježbe evakuacije. Prije početka nastave održan je sastanak svih djelatnika jutarnje smjene na kojem je ravnateljica ponovila plan evakuacije i ukazala na smjerove najbržeg izlaska iz škole. Vježba je provedena pod nadzorom djelatnika Energo Inspekta i zamjenika načelnika stožera Civilne zaštite grada Samobora Krunoslava Znika.
Školsko je zvono u 8.30 sati najavilo vježbu. Učenici i učitelji su se  prema uputama sagnuli  pored svojih klupa, rukama zaštitili potiljak i po završetku zvona (kraj potresa) u kratkom roku napustili školsku zgradu te se uputili prema zbornom mjestu na igralištu iza škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 18. 1. 2021. 14:44

S novom godinom kroz nova vrata u obnovljene školske zgrade

U nove školske pobjede Bogumilci će doslovno kročiti kroz nova vrata! Zimski su praznici bili za učenike, a za to je vrijeme osoblje škole vrijedno uređivalo školske prostorije kako bi bile još ljepše svojim malim i velikim učenicima.
Matična je škola osvježila svoj izgled novim lijepim ulaznim vratima. Uređena su i dva nova sanitarna čvora. U obnovi ne zaostaju ni područne škole. Zgrade su obnovljene novim pročeljima, izmijenjenim prozorima i vratima. Kako bi učenicima predvorje bilo toplije i ljepše, stare je pločice zamijenio novi pod.
Nadamo se da će naše najmlađe razveseliti novo ruho naše škole!
U obilasku školskih zgrada, u društvu ravnateljice Milene Kolarec, bili su predstavnici Grada  dogradonačelnica Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin, a sve su njih jednako oduševile nove promjene u svim školskim zgradama.
U ime svih učenika i djelatnika zahvaljujemo se čelnicima Grada Samobora na svim vrstama podrške koje nam kontinuirano pružaju te tako pridonose kvalitetnijem odgoju i obrazovanju naših učenika!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 1. 2021. 21:31

Božićna čestitka

Poštovani roditelji i dragi naši učenici,

završili smo još jedno obrazovno razdoblje i privodimo kraju još jednu kalendarsku godinu. A ovu kalendarsku godinu još ćemo dugo pamtiti.

Nalazimo se u neuobičajenim životnim okolnostima. Sigurnost i zdravlje naše djece i naših obitelji trenutno su nam u prvom planu. Ne preostaje nam drugo nego živjeti u trenutku, biti zahvalni na onome što imamo, biti solidarni i hrabri kad god možemo i trebamo.

Ova nas je godina podsjetila na prave životne vrijednosti kao što su obitelj i zajedništvo. Danas smo svi zahvalni na obiteljskim trenucima, kada smo svi zajedno i zdravi. Više ih cijenimo i nastojimo imati što više takvih trenutaka. Naučili smo važnost pozitivnog razmišljanja, naučili da je važno prihvatiti i pružiti pomoć.

Ova godina bila je zahtjevna za sve nas te je postavila nove izazove i školama, obrazovnim djelatnicima, učenicima i roditeljima. Smatramo da smo ih uspješno svladavali u proteklom periodu i želimo zahvaliti svima vama, našim učenicima i roditeljima, na svoj podršci i razumijevanju.

U ovim blagdanskim danima koji su pred nama, želimo svima mir i da ih provedete u krugu vaših najmilijih.

Na kraju ove godine i u novoj godini želimo svima svako dobro i puno zdravlja!

Sretan Božić i novu 2021. godinu žele vam

                                                            djelatnici Osnovne škole Bogumila Tonija!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 23. 12. 2020. 15:09

Kako korona nije ukrala Božić

Učenici 2.a razreda, učiteljice Irena Dražić, Mirela Koščica i profesorica glazbene kulture Gordana Gluščić ispričali su nam priču o tome kako korona nije ukrala Božić. Tekst i glazbu posudili smo od već poznatog nam Luke Bulića, za sliku i ton zaslužan je Tomislav Guščić, a prilikom snimanja pomagala nam je i asistentica Dijana Pervan.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 14:28

Božićna šetnja Bogumilcem

Ni ovo neobično vrijeme nije zaustavilo širenje božićnoga duha u našoj školi. Bar virtualno prošetajte našim lijepim hodnicima koje su božićnom čarolijom ispunili učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama te učenici likovne grupe, a sve pod kreativnom palicom profesorice Ruže Barbarić Librić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 14:21

Čestitke zadrugara oduševile Zagrebačku županiju

Učenička zadruga Orhideja marljivo je radila i u ovom neobičnom vremenu. Učenici su sa svojom voditeljicom profesoricom Ružom B. Librić izradili prekrasne čestitke kojima je, u lijepoj tradicionalnoj maniri, škola čestitala nadolazeće blagdane. Jedna od adresa bila je i Zagrebačka županija koja je svoje oduševljenje čestitkama podijelila i na svojim službenim stranicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 21. 12. 2020. 10:55

Međunarodni dan planina

Opća skupština UN-a 11. prosinca 2003. godine proglasila je Međunarodni dan planina. Imajući na umu presudnu ulogu planina u održavanju ekosustava i njihovu osjetljivost na klimatske promjene, cilj obilježavanja ovog međunarodnog dana je podizanje svijesti o važnosti planina.

Više na www.fao.org/international-mountain-day

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 11. 12. 2020. 10:24

UNICEF-ov dan

UNICEF djeluje na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, koja je donesena 20. studenog 1959. godine. Njegova je temeljna zadaća da u suradnji s vladama i  civilnim sektorom pomaže u promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava djece. U preambuli Konvencije o pravima djeteta stoji: "Čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima."

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 11. 12. 2020. 10:19

Dan ljudskih prava

Međunarodni se dan ljudskih prava obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 11:10

Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca od 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje. Korupcija prodire u sve segmente društva i predstavlja najveću ugrozu gospodarskog, društvenog i političkog razvoja, te prosperiteta Republike Hrvatske.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 11:07

Tjedan solidarnosti Crvenog križa

Hrvatski Crveni križ, kao jedan od svojih najvažnijih tjedana, u razdoblju od 8. do 15. prosinca svake godine obilježava Tjedan solidarnosti.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 9. 12. 2020. 10:57

Sveti Nikola

U katoličkom svijetu, ali i općenito u tzv. zapadnoj kulturi 6. prosinca slavi se Sveti Nikola. Djeca ga najčešće povezuju s darovima koje djeca pronalaze u svojim čizmicama, a poznaju i Krampusa koji donosi šibe. No, tko je zapravo bio Sveti Nikola i od kuda dolazi legenda o darivanju djece?

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 21:47

Večer matematike kao tjedan matematike

Učenici i učitelji naše škole sudjelovali su u projektu Večeri matematike koji se ove godine zbog specifičnih okolnosti vezanih uz pandemiju COVID-19 održavao tijekom cijelog tjedna, od 31. 11.  do 4. 12. 2020.
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Učenici i njihovi učitelji su se jako dobro zabavili što možete vidjeti iz priloženih fotografija nekih od sudionika.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 11:06

Svjetski dan tla

Svjetski dan tla obilježava se 5. prosinca. Cilj obilježavanja Svjetskog dana tla je podizanje svijesti o tlu i održivom gospodarenju tlom za proizvodnju hrane, sirovina i energije te za održivost ekosustava i adaptaciju na klimatske promjene. Tlo je osnovni i ograničeni resurs, ugrožen degradacijskim procesima i lošim gospodarenjem. Jačanjem svijesti o životno važnim ulogama tla moguće je zaustaviti negativne trendove kako bi se osigurala produktivnost tla u skladu s rastućim potrebama stanovništva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 10:51

Volonterski dan

Međunarodni dan volontera proglasilli su Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Svim volonterima, kojima smo zahvalni na njihovom trudu i radu, čestitamo njihov dan!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 5. 12. 2020. 10:46

Danom osoba s invaliditetom

Ovaj se dan diljem svijeta obilježava na različite načine, od likovnih izložbi promicanja umjetnička djela osoba s invaliditetom do prosvjeda kojima se želi ukazati na teškoće u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 3. 12. 2020. 10:42

Međunarodni dan ukidanja ropstva

Živeći u modernom okruženju, u kojemu su politička prepucavanja i navijački sukobi najveći problemi, zasigurno je uznemirujuće znati da oko nas ropstvo i dalje postoji, i to u neposrednoj blizini. Zato budimo odlučni i pokažimo jasno DA ukidanju svakog oblika ropstva. Prema nikome, ali baš nikome, ne smije se ponašati kao da vrijedi manje od drugih...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 2. 12. 2020. 10:38

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije 1. prosinca se svake godine diljem svijeta obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a s ciljem podizanja svijesti zajednice o HIV infekciji, uključujući  potporu i razumijevanje za oboljele od AIDS-a i članove njihove obitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 1. 12. 2020. 10:39

Prva nedjelja adventa

Danas počinje došašće ili advent, u crkvenoj godini razdoblje pripreme za blagdan Božića, kada će se u mnogim domovima i u Hrvatskoj zapaliti prva svijeća na adventskome vijencu.
Za došašće se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri adventske nedjelje. Danas se pali prva, prema tradiciji nazvana prorokova svijeća. Druga je betlehemska, treća pastirska, a posljednja je svijeća anđela. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 29. 11. 2020. 10:44

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji za cilj ima podsjetiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te podignuti svijest o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 25. 11. 2020. 10:52

Prometna učilica

Ministarstvo unutarnjih poslova ove godine organizira za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, 12. natjecanje osnovnoškolaca i 3. natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Natjecanja se provode u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinanciraju se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 17. 11. 2020. 16:01

Edukacija kao prevencija Vijest ima dokument u privitku

S udrugom Ruka obilježavamo Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja (18. studenog). 
U nastavku pogledajte neke materijale udruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 16. 11. 2020. 16:30

Međunarodni dan tolerancije

Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.
Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 16. 11. 2020. 10:44

Prof. Miklenić dobila plaketu Grada Samobora

/tekst i fotografije preuzete s mrežne stranica Radio Samobora/

Ove je godine u povodu proslave Dana grada organizirana zasebna svečanost za dobitnike Plaketa grada Samobora, koja je održana u petak, 16. listopada, u Galeriji Prica. Svojim sugrađanima je riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale uputio gradonačelnik Krešo Beljak, koji im je i uručio zaslužene plakete.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 20. 10. 2020. 23:41

Nikola Vujica na primanju kod predsjednika Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog saveza informatičara te učenike osnovnih škola i gimnazija koji su osvojili nagrade na europskim i svjetskim informatičkim natjecanjima, a kako bi im iskazao podršku i čestitao na uspjehu,
Među odabranima našao se i naš Nikola Vujica! Svi smo ponosni na Nikolino znanje i uspjehe te mu i ovim putem čestitamo i želimo još mnogo ovakvih uspjeha i lijepih trenutaka!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 14. 10. 2020. 10:40

Oznaka kvalitete za eTwinning projekt Winter holiday time

Profesorica Petra Birman i učenici 8.a i 8.b razreda nagrađeni su oznakom kvalitete za sudjelovanje u međunarodnom eTwinning projektu Winter holiday time. Države koje su sudjelovale u projektu su: Italija, Litva, Poljska, Španjolska i Hrvatska. Cilj projekta bio je  upoznavanje kulture drugih europskih zemalja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 28. 9. 2020. 17:47

Oznaka kvalitete za eTwinning project Christmas cards Vijest ima dokument u privitku

Platforma eTwinning, koja promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija, svake godine dodjeljuje oznaku kvalitete projektima koji su ispunili određene državne i europske standarde. Ove godine ta oznaka kvalitete dodijeljena je projektu Christmas cards u kojem su prošle školske godine sudjelovali učenici 8.f razreda s profesoricom Marijanom Dostal na satovima Engleskog jezika. Cilj projekta bio je osmisliti, izraditi i razmijeniti božićne čestitke sa školama iz drugih europskih zemalja te saznati nešto o njihovim božićnim običajima. U projektu je sudjelovalo više od dvadeset škola iz cijele Europe tako da nam je stiglo puno zanimljivih čestitki.
Čestitamo učenicima i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Golić  datum: 28. 9. 2020. 11:47
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored zvona
DOPODNE
0.  7.10 - 7.55
1.  8.00 - 8.45
2.  8.50 - 9.35 
3. 9.50 - 10.35
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

 

POPODNE
0.  13.10 - 13.55
1. 14.00 - 14.45
2. 14.50 - 15.35
3. 15.50 - 16.35
4. 16.40 - 17.25
5. 17.30 - 18.15
6. 18.20 - 19.05
7. 19.10 - 19.55

Jelovnik

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Ovogodišnja nastava na daljinu


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 1268651
Ovaj mjesec: 9414
Ovaj tjedan: 1015
Danas: 531

Carnet
Javni web CARNeta - Vijest
25.01.2021. 20:02
HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021.
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima na optickoj mrezi pruzatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o., koji ce se odvijati 27.01.2021. od 08:00 do 12:00 sati. Uslijed radova doci ... The post HITNO Najava radova na podrucju Splitsko-dalamtinske zupanije – OIV – 27.01.2021. appeared first on CARNET .

25.01.2021. 17:02
HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku
Postovani, Zbog problema s napajanjem elektricnom energijom u nasem cvoristu u Osijeku, veceras 25. sijecnja 2021. oko 22 sata ce se vrstiti radovi na provjeri sustava za napajanje eleltricnom energijom. ... The post HITNO Radovi na elektricnom sustavu u cvoristu u Osijeku appeared first on CARNET .

25.01.2021. 11:15
Nabava usluge nadogradnje Edutorija
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi postupak javne nabave usluge nadogradnje Edutorija. Edutorij je informacijski sustav repozitorija digitalnih obrazovnih sadržaja koji se nalazi na adresi https://edutorij.e-skole.hr. Sustav Edutorij ... The post Nabava usluge nadogradnje Edutorija appeared first on CARNET .

25.01.2021. 02:02
HITNO Prekid opskrbe elektricnom energijom na CARNET cvoristu u Osijeku
Postovani korisnici, Dana 24.01.2021. u 23:50h dogodio se potpuni prekid isporuke elektricne energije na CARNET cvoristu u Osijeku na lokaciji Cara Hadrijana 10/B. Iz navedenog razloga trenutno je u prekidu ... The post HITNO Prekid opskrbe elektricnom energijom na CARNET cvoristu u Osijeku appeared first on CARNET .

21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .

20.01.2021. 14:13
Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji
Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ... The post Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji appeared first on CARNET .

15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .

31.12.2020. 11:50
Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju