preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Vijesti novinarske grupe

Una serata italiana

S obzirom na to da nam je već treću godinu za redom onemogućena terenska nastava u Italiji, odlučili smo dašak Italije unijeti u našu školu. U petak navečer, (3.6.2022.) učenici koji uče talijanski jezik kao izborni predmet družili su se uz pjesmu, pizzu i film Un ragazzo invisibile.  Djelić atmosfere prenijela je novinarska skupina te video grupa Boom Squad naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 20. 6. 2022. 08:58

Talijanska večer uz odličan film i druženje

Učenici koji u školi uče talijanski jezik u školskoj blagovaonici u petak, 3. lipnja, organizirali su svoju večer – talijansku večer. Sa svojim profesoricama proveli su filmsku večer uz pizzu i sokove. Pogledali su film „Nevidljivi dječak”, a u jednom su trenutku svi zajedno i zapjevali pjesmu „Io canto” Laure Pausini.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 4. 6. 2022. 22:30

Nesigurnosti i nezadovoljstva u pubertetu

Piše: Gabrijela Glibo

Djevojčice od 12, 13 godina  dosta su nesigurne u sebe i misle da nisu dovoljno dobre u onome što rade. Previše vremena provode na internetu i gledaju njihove idole sa savršenim izgledom i životom, no ništa od toga ne mora biti istina. To je jedna slika na društvenoj mreži, ali bilo kojoj djevojčici od 12 ili više godina to puno znači i od te slike kreću nepotrebne nesigurnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 7. 5. 2022. 18:56

Smijeh je lijek

Piše: Borna Birman, 6.a

Svjetski dan smijeha obilježava se 4. svibnja i 10. siječnja. Dan smijeha krenuo se obilježavati 1998. godine.Kada se smijemo, osjećamo se sretno i raspoloženo. Svi se volimo smijati i nasmijavati.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 6. 5. 2022. 22:24

Kraj ili novi početak?

Piše: Aldiana Kolarević, 8.b

Kao osmašici, trenutno mi je veoma napeto. Osjećam nelagodu što ću u 9. mjesecu morati ući u novu školu, a ondje neće biti nikoga tko ti išta znači. Drugi je to osjećaj bio kada smo nakon vrtića kretali u osnovnu školu, tada nismo znali što nas očekuje.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 6. 5. 2022. 20:56

Glazba povezuje ljude

Piše: Mihael Jerković, 6.d

Glazba ima veliki utjecaj na ljude. No, ne morate samo slušati glazbu, pokušajte ju i ostvariti. Lijepo je znati svirati neki instrument. Svaki je instrument poseban na svoj način, kao i čovjek.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 6. 5. 2022. 20:38

Održano Vijeće učenika

Dana 29.4. u školskoj knjižnici održano je vijeće učenika. Vijeću učenika pridružile su se gospođa Barbara iz udruge „Pozitiva“ i gospođa Paula iz „Crvenog križa“. Razgovarali smo o volontiranju i pomaganju, o tome kako volontirati i pomagati drugima. Najprije smo se upoznali s gospođom Barbarom koja nam je prezentirala svoju prezentaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 29. 4. 2022. 22:41

Novinarska grupa pomaže ukrajinskim učenicima

Učenici novinarske skupine u posljednje su se vrijeme bavili pisanjem prijateljskih pisama i  poruka solidarnosti. Tople riječi podrške i empatije uputili su učeniku Oleksiiju kojemu je to trenutno i više nego potrebno.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 8. 4. 2022. 13:50

Prvi april

 

 

Piše: Borna Birman, 6.a

Prvi april je dan smijeha i šala.Počeo se obilježavati 1582. godine.

Prvi april je nastao u Francuskoj. Na 1.april se djeca i odrasli ljudi

šale i zabavljaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 1. 4. 2022. 21:44

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom


Piše: Antea Šimara, 6.d

Svjetski dan osoba sa Downovim sindromom obilježava se u cijelom svijetu na dan 21.3. Prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine. Obilježava se zbog toga kako bi se podigla svijest o Downovom sindromu i većem poštivanju njihovih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 21. 3. 2022. 14:30

Svjetski dan šuma i voda

Piše: Antea Šimara, 6.d

Svjetski dan voda i šuma obilježava se na dan 22.3.  Šumama i vodi treba posvetiti veliku pozornost jer su šume ugrožene, a pitke vode ostaje sve manje na Zemlji. Šume ugrožavamo: požarima, poremećenom režimu vode, onečišćenjem zraka i drugim onečišćenjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 19. 3. 2022. 18:27

Nad ime- nadimak

Pišu: Aldiana Kolarević i Ozana Bilić

Bloody mary, The Rock ili Lepa Brena?...


Sve su to zanimljivi i veoma nama poznata „imena“ zapravo nadimci poznatih ličnosti. Što su to zapravo nadimci i kako se tvore, čemu služe i zašto ih čujemo iz dana u dan?

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 19. 3. 2022. 18:20

Tjedan hrvatskoga jezika

Piše: Gabrijela Glibo, 6.d

U tjednu hrvatskog jezika želimo istaknuti važnost očuvanja materinskog jezika. Tjedan hrvatskog jezika smo obilježili 11. do 17. ožujka. Hrvatski je naš službeni jezik Republike Hrvatske. Sustav je triju narječja : štokavskog, čakavskog i kajkavskog.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 14. 3. 2022. 18:13

Međunarodni dan planinara

Piše: Borna Birman, 6.a

Svake godine 7. ožujka obilježava se Međunarodni dan planinara. Planinarenje je i sport i hobi i puno ljudi bavi se planinarenjem. Obilježavanjem dana planinara želi se ukazati na važnost očuvanja planina.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 7. 3. 2022. 17:19

Međunarodni dan žena 8.3.

Piše: Gabrijela Glibo, 6.d

Međunarodni dan žena obilježavamo 8. ožujka. Skraćeno nazivamo Dan žena. Toga dana slavimo svakakva dostignuća pripadnica žena. Prvi Dan žena je bio obilježen 28.2.1909 i u SAD-u. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 7. 3. 2022. 15:17

Što ćemo s lektirom?

Piše: Antea Šimara, 6.d

Djeca u školama jednom mjesečno moraju pročitati lektiru. U nižim razredima lektire su manje, a u većim veće jer su knjige za više razrede uobičajeno malo veće i teže. Puno djece ne voli čitati lektiru i to je jako tužno, jer je čitanje jako važno.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 5. 2. 2022. 18:16

Sport nas čini boljima

Piše: Antea Šimara, 6.d

 

Sport je važan dio života jer nas čini zdravijima, pomaže nam da budemo bolji, samopouzdaniji i odlučniji i da se lakše nosimo sa životnim problemima. Baveći se sportom bolje se osjećamo, upoznajemo nove prijatelje i prijateljice, družimo se… 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 21. 1. 2022. 12:45

INTERVJU S PLESAČEM LADA

Piše: Juliana Levak, 8.a

'Čuvar tradicije'

Kakav je osjećaj stalno nastupati na velikoj sceni i raditi s ljudima kojima si se nekad divio iz daleka, samo su neka od pitanja na koja ćemo saznati u sljedećem tekstu. S nama je razgovarao jedan od brojnih plesača Lada, Lovro Vešliga.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 12. 2021. 10:46

Zahvalnost

Piše: Gabrijela Glibo, 6.d

Zahvalnost je riječ koju većina djece danas ne razumije. Zahtijevaju skupe poklone, najnoviju odjeću, novu tehnologiju… Ne pitaju se kako je njihovim roditeljima. Nemamo zahvalnosti za njih i ono što nam naši roditelji zapravo mogu priuštiti. Promijenili smo smisao nekih blagdana ili događanja u skupe darove.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 12. 2021. 10:31

Bogumilci 6.f razreda osvojili 1. mjesto PBZ-ova natječaja

PBZ banka raspisala je natječaj pod nazivom „Zanimanje budućnosti“, a upravo je 6.f razred naše škole osvojio 1. mjesto! Učenice su osmislile, opisale i nacrtale zanimanja poput letećega poštara, čistača robota, hologramera…

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 17. 12. 2021. 10:28

Nastava online ili uživo?

Piše: Antea Šimara, 6.d

Online nastava- nazvana virtualna škola nudi učenicima učenje putem računala i internetske veze.Učenje preko računala je nepoznato i novo, ali smo se naviknuli i prihvatili ovakav način učenja, a sve što nam je potrebno je računalo. Naši profesori koriste platforme za učenje i stalno su nam dostupni na sva naša pitanja. Za učenje online nemamo mogućnosti druženja sa prijateljima, već po cijeli dan provodimo ispred ekrana što je jako teško.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 4. 11. 2021. 16:15

Osvrt na djelo 'Breza'

Piše: Ozana Bilić, 8.b

Pripovijetka „Breza” Slavka Kolara nije mi se svidjela. 

U pripovijetci se radi o obitelji Labudan. U prvom dijelu se opisuje Janičina smrt i Janica općenito te se nakon njene smrti i pogreba (drugom dijelu) priča o svatovima Žugečića. Na kraju se opet spominje Janica dok Marko Labudan halucinira. Pripovijetka mi se nije svidjela zbog više njenih faktora. Depresivna je i teška.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 4. 11. 2021. 16:10

Sportom do zdravlja

Piše: Ozana Bilić, 8.b

Sport je jedan od važnih faktora u našem zdravlju. Općenito kod zdravlja važni su pravilna prehrana, kvaliteta života i sport. Dokazano je da sport poboljšava naše mentalno i fizičko zdravlje. Kad se bavimo nekim sportom u isto vrijeme se i socijaliziramo, poboljšavamo našu kondiciju, radimo nove odnose s ljudima, brinemo se o sebi, zabavljamo se itd.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 26. 10. 2021. 12:43

Godina čitanja

Piše: Ozana Bilić, 8.b

 Godina 2021. proglašena je godinom čitanja u Hrvatskoj. 

Ova godina  proglašena je godinom čitanja kako bi se promovirali novi autori, knjige, knjižare, suvremeno književno stvaralaštvo te najviše da se počne više čitati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 26. 10. 2021. 12:38

Koje internetske stranice posjećujemo?

Piše: Gabrijela Glibo, 6.d

Učenici iz moga razreda puno vremena provode na internetu, društvenim mrežama, igricama...
Prijatelji iz mog razreda najčešće posjećuju internetske stranice za učenje ili neke kvizove. Internet im koristi za zabavu i obrazovne svrhe. Kada kažem na zabavu mislim na igrice i slično, a za obrazovne svrhe mislim na neke stranice za učenje i kvizove za ponavljanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 21. 10. 2021. 20:05

Čitanje je važno!

Piše: Ante Šimara, 6.d

Kada smo mali roditelji nam čitaju priče, slušamo njihov glas i gledamo šarene sličice koje ukrašavaju stranice knjige. Kada smo veći naučimo i sami čitati i uživamo u tome i tako čitamo cijeli život.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 20. 10. 2021. 20:51

Kratki osvrt na Prvenstvo Hrvatske u džudu

Piše: Nikola Sedlar, 6.d

Za sudjelovanje u natjecanjima u ovome turniru treba imati 14 godina ili više. Džudo je borilački sport u kojem se skupljaju bodovi bacanjem protivnika ili držanjem u zahvatu protivnika na određeno vrijeme.

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Birman  datum: 20. 10. 2021. 20:44
» Arhiva naših vijesti    
 


Upisi u 1. razred


Obilježimo


Raspored zvona
DOPODNE
0.  7.10 - 7.55
1.  8.00 - 8.45
2.  8.50 - 9.35 
3. 9.50 - 10.35
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05
7. 13.10 - 13.55

 

POPODNE
0.  13.10 - 13.55
1. 14.00 - 14.45
2. 14.50 - 15.35
3. 15.50 - 16.35
4. 16.40 - 17.25
5. 17.30 - 18.15
6. 18.20 - 19.05
7. 19.10 - 19.55

Razredi


Jelovnik


Školski autobus

Raspored vožnje školskog autobusa potražite ovdje.


Anketa
Čitaš li lektiru?


Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 1481871
Ovaj mjesec: 1654
Ovaj tjedan: 717
Danas: 16Carnet
preskoči na navigaciju