Jelovnik produženog boravka od 23. do 27. svibnja
užina -
ponedjeljak: kruh, Margo, šunka, čokoladno mlijeko
utorak: Lino čokoladni jastučići, mlijeko
srijeda: pizza. čaj
četvrtak: kukuruzne pahuljice, mlijeko, jogurt
petak: domaći štrukli, jogurt
ručak -
ponedjeljak: mahune-varivo s korjenastim povrćem i pirjanom junetinom, kolač
utorak: puretina u umaku, riža, salata, voće
srijeda: ričet-varivo s grahom i suhom mesom, kolač
četvrtak: mesna štruca, povrće na maslacu, voće
petak: tjestenina s tunom, čokoladni puding
:: opširnije ::
Jelovnik školske kuhinje od 23. do 27. svibnja
ponedjeljak: kifla s čokoladom, mlijeko
utorak: žemlja, šunka, sir, čokoladno mlijeko
srijeda: labla, Lino lada, mlijeko
četvrtak: hrenovka u lisnatom tijestu, sok
petak: banana, Fri-fri
:: opširnije ::Organizacija odmora i prehrane
Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdalo je pojašnjenja u organizaciji odmora i prehrane za predškolske ustanove, osnovne i srednje škole u školskoj godini 2020./2021., a vezano uz Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19.
Pojašnjenja se nalaze u prilogu.
:: opširnije ::Pripremi, spremi i u školu obrok ponesi!
Za sve učenike koji nemaju organiziranu školsku prehranu najbolja opcija je priprema obroka kod kuće i nošenje u školu. Važno je da je pripremljeni obrok nutritivno kvalitetan, ali, naravno, i ukusan. Kako biste bili sigurni da obrok uključuje sve potrebne hranjive tvari i pruža dovoljno energije, vodite se modelom tanjura pravilne prehrane.
Cjeloviti obrok = složeni ugljikohidrati + bjelančevine + voće i povrće + voda
:: opširnije ::« Svibanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |