
Međunarodni dan kuhara
Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku kao i WACS organizaciju, jačaju prijateljstva, ali i pomažu ljudima kojima se sreća nije tako nasmiješila. Također je to dan u kojemu kuhari pomažu mlađim kolegama, ali i dan kada se odaje priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu.
Međunarodni dan kuhara postao je jedan od najvažnijih dana za kuhare u cijelom svijetu. Glavni cilj uspostavljanja ovog dana je bio promicanje struke. Kuhari imaju odgovornost prokrčiti put kada je u pitanju korištenje sastojaka na razuman i odgovoran način. No, WACS nije stao na tome te je u želji da oblikuje i stvara bolji svijet za sve nas pokrenuo akciju „ Krenimo zeleno, kuhari “. Uz širenje svijesti o maksimalnom iskorištavanju namirnica te smanjivanju količina hrane koja se baca kod pripreme inicijativa WACS je da se na međunarodni dan kuhara zajednice educiraju i na ekološke aspekte kuharstva.
izvor: internet
| DOPODNE | |
| 0. | 7.10 - 7.55 | 
| 1. | 8.00 - 8.45 | 
| 2. | 8.50 - 9.35 | 
| veliki odmor: 9.35 - 9.45 | |
| 3. | 9.45 - 10.30 | 
| veliki odmor: 10.30 -10.40 | |
| 4. | 10.40 - 11.25 | 
| 5. | 11.30 - 12.15 | 
| 6. | 12.20 - 13.05 | 
| 7. | 13.10 - 13.55 | 
| POPODNE | |
| 0. | 13.10 - 13.55 | 
| 1. | 14.00 - 14.45 | 
| 2. | 14.50 - 15.35 | 
| veliki odmor: 15.35 -15.45 | |
| 3. | 15.45 - 16.30 | 
| veliki odmor: 16.30 -16.40 | |
| 4. | 16.40 - 17.25 | 
| 5. | 17.30 - 18.15 | 
| 6. | 18.20 - 19.05 | 
| 7. | 19.10 - 19.55 | 
| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne | 
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |