2021-11-16 16:02:31

Rezultati natjecanja Dabar 2021

Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Učenici naše škole ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju Dabar. Natjecanje se provodilo od 8. do 12. studenog 2021.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online (na sustavu Loomen) rješavaju 12 zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. 

Natjecanje se organizira u pet kategorija, a naših 108 učenika natjecalo se u kategorijama MikroDabar (1. i 2. razredi), MiliDabar (3. i 4. razredi) i MegaDabar (7. i 8. razredi). 

Kako bi se učenici što bolje pripremili i upoznali s načinom provođenja natjecanja, imali su mogućnost pristupa probnom kolegiju PseudoDabar na sustavu Loomen.

Ove godine su na natjecanju Dabar sudjelovali učenici drugih, trećih, četvrtih i sedmih razreda pod vodstvom svojih učiteljica informatike Karoline Bolšec, Arijane Volmost i Dijane Vizir. Rezultate učenika naše škole pogledajte u tablici u prilogu. 

Pohvaljujemo svih 108 učenika na uloženom trudu i uspješnom rješavanju zaista zahtjevnih zadataka.


 


 

Osnovna škola Bogumila Tonija Samobor