2020-10-20 09:25:43

Međunarodni dan kuhara

Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku kao i WACS organizaciju, jačaju prijateljstva, ali i pomažu ljudima kojima se sreća nije tako nasmiješila. Također je to dan u kojemu kuhari pomažu mlađim kolegama, ali i dan kada se odaje priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu.

 

Međunarodni dan kuhara postao je jedan od najvažnijih dana za kuhare u cijelom svijetu. Glavni cilj uspostavljanja ovog dana je bio promicanje struke. Kuhari imaju odgovornost prokrčiti put kada je u pitanju korištenje sastojaka na razuman i odgovoran način. No, WACS nije stao na tome te je u želji da oblikuje i stvara bolji svijet za sve nas pokrenuo akciju „ Krenimo zeleno, kuhari “. Uz širenje svijesti o maksimalnom iskorištavanju namirnica te smanjivanju količina hrane koja se baca kod pripreme inicijativa WACS je da se na međunarodni dan kuhara zajednice educiraju i na ekološke aspekte kuharstva.

 

izvor: internet


Osnovna škola Bogumila Tonija Samobor