2021-06-17 14:47:00
Ljubavi i čokolade nikad previšeU našem boravku bavimo se i slatkim stvarima. Danas smo se posvetili "njezinom veličanstvu čokoladi". Od svih priča na svijetu nijedna nije slađa od priče o čokoladi...
Saznali smo mnogo zanimljivosti iz povijesti čokolade. Još su drevni Azteci i Maje pili "čokolati" i pripisivali mu čarobna svojstva. Čitali smo razne izreke o čokoladi.
Naučili smo da je čokolada napravljena od kakaa koji se dobiva od biljke kakaovca. Proučili smo zrna kakaovca, saznali proces proizvodnje čokolade. Osnovna podjela čokolade je: bijela, tamna i mliječna - ovisno o udjelu kakao dijelova.
Degustirali smo razne vrste čokolade, od 30% do 80% kakao mase. Zapisali smo dojmove o izgledu, okusu, topljivosti...
Zaključili smo da su nam ukusi različiti, ali opće je pravilo da je čokolada kvalitetnija što je više kakao dijelova u njoj. Naučili smo koji je sastav čokolade i saznali da je zdrava zbog brojnih minerala i drugih svojstava.
Pokušali smo osmisliti svoj recept za unikatnu čokoladu.
|