preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Natječaji i pozivi
Naslovnica

Proslava Dana škole u PŠ Farkaševac

Te srijede je bilo jako uzbudljivo i veselo u našoj maloj školi. Pohodile su nas Rasplesane žirafe, Punoglavci, Mokri kamenčići i Kišne gliste. Svoje snage i vještine odmjerile su u tri kruga prelijevanja vode od izvora (posude za zalijevanje) do ušća (boca ) pri čemu su uvjerljivu pobjedu odnijele Kišne gliste. U duhu eko škole svi su pazili na svaku kapljicu vode.
 


Druga igra nam je bila odbojka. Držali smo se one stare narodne „ U zdravom tijelu, zdrav duh“ i nastojali kroz dva set dodavanja napraviti što više dodavanja. Kako im i ime kaže, ovu igru su najbolje otplesale Rasplesane žirafe. Njima uz bok su ponovo bile Kišne glista i Mokri kamenčići.Treća igra je bila štafeta oko naše školice. Štafetu su najbrže odgmizale Kišne gliste. Mokri kamenčići su im bili odmah za repom, za njima Punoglavci i na kraju Rasplesane žirafe.Svi smo navijali za sve jer je to bio naš dan! Dobro smo se zabavili i naigrali do dolaska naših vatrogasaca. Došli su i otišli sa sirenom koja ovog puta nije značila nikakvu nevolju i žurbu, već pozdrav.
Upoznali su nas sa svojom opremom i poslovima, strahovima, školovanjem, a nama je najvažnije bilo da ponovimo što i kako se trebamo ponašati u slučaju požara. Najuzbudljiviji dio je bio kada smo i sami mogli isprobati kako je to biti vatrogasac: učitelji su vatru gasili požarnim aparatom, a djeca vodom.
Zahvaljujemo našim gostima i želimo im što manje požara!


Učitelji PŠ Farkaševac